Saturday, March 28, 2009

Blentoni

legendarno-kultna humoristicna emisija-serija RTZ nastala 80-ih godina proslog stoljeca na osnovu stripa poznatog zagrebackog ilustratora Milana Trenca..
manji dio intervjua s Trencom:
– Blentoni su definitivno bili potpuno novi smjer. Piro je u tekstualnom dijelu radio parodiju na sci-fi, a ja sam u vizualnom pogledu radio parodiju na američke stripove iz pedesetih godina. U to vrijeme je jako lijepo bilo što se ostvarila multimedijalna scena, u kojoj su Blentoni bili na radiju, ja sam radio strip, poslije je Pjer (Žardin, op.ur.) radio spotove za televiziju, Davor Gobac i Davor Slamnig su radili muziku i izvodili je na sceni. To je nešto što me i danas zanima – projekt koji se razvukao kroz mnogo medija. Mislim da se kod nas ni prije ni poslije nije nešto tako multimedijalno napravilo. S ovom izložbom vjerojatno će se pojaviti pitanje hoće li biti još ovih ili onih stripova. Nikad se ne zna – možda će i Milan Blenton doživjeti svoju renesansu. To ovisi o tome hoću li osjetiti u sebi taj mali glas koji će mi reći da treba uzeti tuš i pero u ruku.
cijeli intervju:

na youtube mozete pogledat 2 klipa iz spomenute serije:

blentoni-gricki izotop

blentoni-novogodisnji program 1987-88

razlog mog posta je jedan manji dio iz ove novogodisnje epizode koji sam izrezo s ovog gornjeg linka i postavio na blog (zahvaljujem originalnom postavljacu Dijete-tu)
Lucija Marinkovic-ti si drugaciji-a :-)

dakle da zakljucim,jedino mjesto na planeti zemlji,svemiru gdje mozete pogledat ovaj klip od 0:03:02 je upravo na ovom blogu

uzivajte !!

2 Comments:

Anonymous ngnewave said...

Slamnig-genijalac!

April 2, 2009 at 2:50 PM  
Blogger sindrom1975 said...

thanks men,it means a lot to me

June 1, 2010 at 9:11 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home