Tuesday, November 23, 2010

ritam s ovoga svijeta-zlatne 80-te


u praskozorje zime gospodnje 1986 dolazi do radjanja ovog (nazvat cu ga po mojoj slobodnoj procjeni) bend-projekta..naime,o cemu se radi,te 1986 doslo je do suradnje nekolicine clanova u to vrijeme vec afirmiranih bendova kao sto su:Haustor,Dorian Gray,Psihomodo Pop,Ekv & Film.bend-projekt - (Ritam s Ovoga Svijeta) je iza sebe ostavio istoimeni album,dolazili su iz Zagreba & ostali su vjecno u nasim srcima.

3 Comments:

Blogger danny.kozic said...

Ritam s Ovoga Svijeta je oformljen 1985 god u Zagrebu. Bend su okupili Deni Deny Kožić i Robert Jurić nakon povratka iz vojske. Priključuje im se basista Mladen Majdak koji u bend poziva bubnjara grupe Hustor, Srđana Gulića te Bradu Vlatka Ćavara na gitari. Nakon uvježbavanja pjesama snimaju demo. Robert Jurić piše sve tekstove i većinu pjesama (Deni je napisao muziku za: Come With Me i Zlatne Os...amdesete i Slavoluci pobjede) Nakon prvog mjesta na tadašnjem YURM festivalu i svirke u Kulušiću traže izdavača za 1 album. Potpisuju za Založbu plošč in kaset u Ljubljani. na albumu im se kao gosti pridružuje brass sekcija grupe Haustor, kao prateći vokal basist grupe Film i Margita Stefanović iz EKV. Ploča izlazi 1986 god. Bend još jedno vrijeme svira ali nakon promijene članova ubrzo prestaje sa radom. U bendu je svirao i Robert Šeruga na basu i Saša na bubnju. Vlatko Ćavar Brada prelazi u Psihomodo Pop a Deni Kožić Juri Stubliću u tadašnju postavu grupe Film.

April 26, 2012 at 9:51 AM  
Blogger danny.kozic said...

Na albumu je svirao Jadran Zdunić iz grupe Dorian Gray jer je basista Mladen Majdak morao u vojsku.

April 26, 2012 at 9:55 AM  
Blogger sindrom1975 said...

schto reci osim veliko hvala za ovaj info..album sam nabavio prije neke 3-4 godine,presluschavsci ga,ustanovio sam da sam 2 stvari cuo milijun puta na ondaschnjim radio postajama..jedno pitanje,da li se ikako moze doc i do tog demo uratka ?
pozdrav !!

April 29, 2012 at 7:42 PM  

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home