Friday, January 12, 2007

nocna mora !!


nemam pojma gledate li ili ne,uglavnom ja nemam priliku gledat komplet emisije,ali ono sto sam vidio na (KRALJEVSKOM youtube) me ostavilo bez daha..nevjerojatna lakoca stalozenog blesiranja :-) ,moj jednostavan opis onog sto gospodin Malnar izvodi..


evo usput i link,iz kog se moze zakljuciti da gospodin Malnar i nije bas tolko lud,kolko ga drugi smatraju:

http://www.youtube.com/watch?v=NP1INEsn0g0

ovdje mozete procitat jednu duzu storiju o tome,sto je radio,i sto je ostvario gospodin Malnar u svom zivotnom putu:

Željko Malnar (Zagreb, 12. travnja 1944.) hrvatski pustolov, svjetski putnik, putopisac, autor dokumentarnih filmova, TV-voditelj anti-showa, anti-političar. Poznato je ime u Hrvatskoj i diljem svijeta.
Nakon završene gimnazije studira medicinu i eksperimentalnu zoologiju. Za vrijeme studija oduševljava se genetikom i već kao dvadesetogodišnjak organizira svoju prvu ekspediciju u jedinu prašumu Europe – Peručicu. S te ekspedicije objavljuje više zapaženih radova i taj posao ga sve više zaokuplja. Prijateljstvo s književnicima Marijanom, a posebno s Novakom Simićem, još više produbljuje njegovu znatiželju prema prirodi čovjeka i svijetu uopće. Druži se s tada mladim indolozima ( dr. prof. Katičić, dr. prof. R. Iveković, dr. Ž. Matešić, dr. K. Bašić ) i drugima s Filozofskog fakulteta u Zagrebu što ga na kraju odvodi u New Delhi, gdje na Indian Institute of Mass Communication studira zajedno sa studentima iz 18 zemalja Trećeg svijeta novinarstvo za nerazvijene zemlje. No, poslije diplome ostaje u Indiji još punih 10 godina.
Za to vrijeme Željko Malnar istraživački je vrlo aktivan. Ostvaruje značajne rezultate vodeći ekspedicije po cijeloj Aziji. Objavljuje mnoštvo članaka o azijskim narodima i njihovim običajima, ali stalno ostaje suradnik Zagrebačke televizije, te u programu Saše Zalepugina prikazuje mnoštvo reportaža i dokumentarnih filmova iz Indije, Pakistana, Afganistana, Irana, Turske i drugih azijskih zemalja.
U razdoblju od 1972. do 1976. godine pored ostalog, studira i indijsku filozofiju u ašramu indijskog filozofa Swami Shama, što mu omogućava da dobije još bolji uvid u indijsko društvo. U Indiji radi i za strane producente (Don Charnon, Canadian film ltd, Indian film division) te za vladu države Rajastan. Godine 1977. vodi ekspediciju za zagrebačku televiziju pod nazivom "Put na istok", koja doživljava veliki uspjeh. Od 1982. postaje zapovjednik profesionalnih ekspedicija, te radi za američku instituciju Institute of Ecotechnic sa sjedištem u Londonu. Za američku kompaniju Tropic Ventures vodi jednu od najvećih ekspedicija svijeta pod nazivom "Around the tropic world" (1982. - 1986.) i autor je dokumentarne serije sa te ekspedicije pod radnim naslovom "Journey to other worlds". Sudjeluje i na speleološkim ekspedicijama koje postižu svjetske rezultate prihvaćene u znanstvenom svijetu (otkriće najduže čovječje ribice).
Do sada je Malnar autor preko 70 dokumentarnih filmova i reportaža iz Turske, Jordana, Iraka, Irana, Afganistana, Pakistana, Indije, Shri Lanke, Moldiva, Thailanda, Paname, Porto Rika, Ekvadora, Samoe, s Južnog Pacifika, Novih Hebrida (Vanvataua), Solomunskih otoka... Nositelj je mnogih priznanja u svijetu (Chicago filmski festival, Barcelona film festival...), a 1986. godine dobiva ključeve grada Forth Wortha Dallas u američkoj državi Texas od gradolnačelnika Boba Bolana kao nagradu za zbližavanje kultura i naroda.
1986. godine zajedno s Bornom Bebekom izdaje knjigu "U potrazi za staklenim gradom", koja doživljava četiri izdanja. Jedini je stranac nosilac titule Seuli (Poglavice koji govori) polinezijske države Samoa.
Živi i radi u Zagrebu, gdje obnaša dužnost predsjednika Republike Peščenice.

knjige mi nisu jaca strana (ustvari,mogu slobodno napisat "nikakva strana"),ali volio bi se nekako dokopat ove njegove knjige bar u PDF-u..

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home