Saturday, February 3, 2007

prekinuto prvenstvo italije !!



Nakon domaćeg poraza od Palerma, ulice Catanie su gorjele. Huligani ubojice ubacili su u policijsko vozilo bombu. Nesretni Raciti je bio otac dvije maloljetne kćerkice.
Apenini su šoku. Smrt 38-godišnjeg inspektora Filippa Racitija te prekinuto prvenstvo, tragični je epilog neviđenog huliganskog rata na ulicama Catanie nakon domaćeg poraza istoimenog prvoligaša od Palerma, 2:1. Neredi s više puta prekidane utakmice prerasli su nakon poraza ispred stadiona u opću tučnjavu više stotina navijača bratskih klubova i policije. U sveopćem ludilu koje se proširilo gradom, huligani ubojice su u policijsko vozilo ubacili bombu - ručne izrade, piše Večernji. U izvještaju Hine, pak, navodi se da je policajac stradao od pogotka papirnatom bombom koja je bačena sa sjevernog dijela tribine, još za vrijeme susreta.
Krvavi derbi na Siciliji završio je tragičnoNesretni Raciti, iza kojega su ostale dvije maloljetne kćerkice, preminuo je u bolnici Garibaldi. Njegov kolega iz automobila također je prevezen u bolnicu, s ozljedama opasnima po život, piše Večernji list. Neredi su se nastavili do dugo u noć. Jedan ranjeni policajac ispričao je kako su navijači Catanije policiji postavljali zasjede po uličnim četvrtima. Više od stotinu izgrednika je završilo u bolnicama s težim i lakšim izljedama, petnaestak ih je privedeno, a na ulicama Catanie paljeni su automobili i kontejneri. Promet u gradu bio je zaustavljen. Rat poslije derbija na Siciliji, zaustavio je i nogomet. Odgođene su sve subotnje i nedjeljne utakmice u svim nogometnim ligama Italije, a oglasio se i talijanski premijer: "Nema dvojbe, kucnuo je posljednji trenutak da krenemo u konačni obračun s onima koji siju strah talijanskim ulicama i stadionima. Nema više čekanja, potrebna je hitna intervencija!", najavio je Romano Prodi.
AVANTI POPOLO :-)

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home