Sunday, December 30, 2007

smijesna strana povijesti

eto tako,sutra se docekuje nova godina pa shodno tome da i ja s ovim veselim postom zavrsim postiranje u ovoj sad vec na izmaku 2007-0j..
isto tako,danas je refleksn blog napunio svoju prvu godinu uspjesnog djelovanja,pa ujedno i cestitka povodom te obljetnice..
nista narode,nadam se da ce pojedini ljudi i dalje navracat na ovaj blog i mozda pronac nesto zanimljivo i za same sebe,a do tada ostajte mi zivi,zdravi,veseli i sve najbolje u novoj 2008-oj !!

zlocesta djeca:
rođena su u eteru Radija 101 1985. godine.Za svega nekoliko mjeseci postali su najpopularniji i najslušaniji program na ovim prostorima, koji je svoj kultni status održao i do današnjih dana! Naime, kazete s tonskim zapisima njihovih jezičnih bravura još uvijek kolaju među brojnim odanim fanovima diljem Lijepe naše, a najbolji se štosevi prepričavaju po tulumima i partyjima ili uredima, prenoseći se tako poput “narodnog blaga” s koljena na koljeno, s generacije na generaciju.Upravo na temelju te činjenice, ZLOČESTA DJECA su odlučila revitalizirati svoj status i pod novim imenom ZLOČESTA DJECA 2, ponovo “zabrijati” u eteru matične radijske kuće.Kultni status ZLOČESTE DJECE najbolje ilustriraju sljedeće povijesne činjenice: • snimili su više od 10 000 (deset tisuća) minuta radijskih programa • popularnost emisije nadrasla je radijske okvire - živi nastupi; od škola, disco klubova, pa do nastupa pred više tisuća poklonika u Domu športova potvrdili su njihove zabavljačke sposobnosti • ZLOČESTA DJECA izdala su i jednu audio (“Istočno od jaja”, 89. godine) i jednu video kazetu (“Srpski rulet”, 92. godine) • snimili su više televizijskih skečeva - za ondašnju TV Zagreb, TV Sarajevo, TV Ljubljanu i Omladinsku televiziju (OTV) • autori su više radijskih reklamnih spotova kao i popularne TV anti-AIDS kampanje • dobitnici su, u to doba, najprestižnije nacionalne nagrade - 7 Sekretara SKOJ-a • u doba znamenite “hrvatske šutnje” jedni su od prvih koji su se usudili usprotiviti metodama Miloševićeve “anti-birokratske revolucije” zbog čega su bili česti gosti na stranicama beogradskog tiska (vidi objede i napade u “Ilustrovanoj politici” i “Politika expresu”) • unatoč činjenici što domet slušanosti Radija 101 pokriva šire zagrebačko područje, presnimci emisija ZLOČESTE DJECE prodavale su se za visoku cijenu na crnim tržištima kazeta diljem Hrvatske, ali i BiH, Srbije, osobito u Sarajevu i Beogradu • jedini su medijski projekt s ovih prostora hvaljen i na stranicama uglednog pariškog “Le Monde-a”.

istocno od jaja,1989 :


kad liganjci utihnu,1999 :

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home