Thursday, June 7, 2007

jedna pjesma iz juzne slavonije za pocetak

Tvornica kulture za 20. lipnja na zagrebačkoj Šalati najavljuje veliki koncert "Ostat ću mlad - Sjećanje na Krešu Blaževića", posvećen vođi Animatora, preminulom u ožujku ove godine. Na višesatnom nastupu nastupiti će njegovi prijatelji, kolege i suradnici, glazbenici iz vremena Novog vala i klubova poput Kulušića, u kojemu su publiku osvajali i Animatori.
S istančanim smislom za poletnu melodiju i tekstove o mladenačkim temama, već prvi, briljantni singlovi Animatora "Male curice/Živjeti mirno", "Anđeli nas zovu da im skinemo krila/ Ljeto nam se vratilo", "Ostat ću mlad/Kao ogledala" iskazali su probojnost Blaževićevih pjesama s punokrvnim melodijama, pametnim tekstovima i energičnom svirkom Animatora.
Na Šalati će osim Krešinih kolega iz benda (Zoran Haraminčić, Goran Markić, Rista Ibrić i Vatroslav Markušić) nastupiti: Darko Rundek, Zoran Predin, Aki Rahimovski, Renato Metessi i Zvijezde, Branko Bogunović-Pif, Neno Belan, Davorin Bogović, Srđan Gojković Gile iz Električnog orgazma, Marina Perazić, te kćerka Kreše Blaževića, Hana sa svojim sastavom. Postava Hakuna Matata, s kojom je Blažević zadnjih godina često nastupao, bit će sviračka pratnje nekim pjevačima.
Hana Blažević, izvest će pjesmu s prvog singla Animatora, "Male curice", Zoran Predin otpjevat će "Bijeg", na kojoj je gostovao još na trećem albumu Animatora "Dok ležim cijeli dan u sjeni" 1985. godine, producent tog albuma Branko Bogunović-Pif odsvirat će "Ples sablji" i "Vjetrovi sa sjevera", Rundek će otpjevati latino zvuku blisku "Ljubav među nas", dok će Renato Metessi osim hitova "Anđeli nas zovu da im skinemo krila" i "Moja cura nije tu" izvesti "Kao ogledala" u pratnji gudačke sekcije, Neno Belan otpjevat će jedan od najpoznatijih Blaževićevih hitova "Ljeto nam se vratilo", a Davorim Bogović "Dvije pijane budale".
Na koncertu će svi uključeni izvođači izvesti i nekoliko svojih najpoznatijih pjesama.
Program će voditi Pjer Žardin, prenosit će ga Hrvatska Televizija, a snimat će se i koncertni album. Autori programa su rock kritičar Hrvoje Horvat i Zoran Haraminčić iz Animatora.
Cijena ulaznice iznosi 50 kuna, a možete ih nabaviti na prodajnim mjestima Eventima (link na muzika.hr - Kupovina ulaznica).

UPDATE:
Zbog nepouzdanih vremenskih uvjeta i opsega produkcije koncerta "Ostat ću mlad - sjećanje na Krešu Blaževića" isti će se održati u zagrebačkoj Tvornici kulture, srijeda 20. lipnja, a ne na Šalati kako je bilo planirano. Koncert počinje točno u 20:00 radi bogatog programa i direktnog prenosa na HRT+ programu.
Program i izvođači, kao i cijena ulaznice, 50 kuna, ostaju ne promijenjeni

0 Comments:

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home